Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 6 - Trường THCS An Bình (Có đáp án)

 

I. Chọn từ có phần gạch chân có cách phát âm khác. (2,5 đ)

1. A. boots                 B. toothpaste             C. food                       D. flood

2. A. watches           B. brushes                  C. classes                   D. lives

3. A. their                  B. math                      C. thing                      D. theater

4. A. station              B. intersection          C. question                D. invitation

5. A. teacher              B. children                 C. lunch                     D. chemistry

6. A. answer              B. travel                     C. plan                       D. bank

7. A. teacher              B. repeat                    C. year                        D. meat

8. A. park                  B. warm                     C. farm                       D. car

9. A. jog                     B. one                         C. box                        D. doctor

10. A. house              B. about                     C. country                  D. mouse

 

II. Hoàn thành mỗi câu bằng cách chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D. (2,5 đ)

1. ................. is your name? 

A. How                B. What                      C. Where                   D. That

2. Where …………….. you live?

A. are                   B. am                          C. is                            D. do

3. Nam usually...................... music.

A. listens to         B. is listening            C. hears                      D. is hearing

4. My house is ……………….. a store.

A. on                    B. in                            C. next to                   D. at

5. There are many accidents on our roads. We must ………………. discipline.

A. have                 B. get                          C. be                           D. read

docx 6 trang Bảo Giang 30/03/2023 6820
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 6 - Trường THCS An Bình (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

Tóm tắt nội dung tài liệu: Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 6 - Trường THCS An Bình (Có đáp án)

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 6 - Trường THCS An Bình (Có đáp án)
TRƯỜNG THCS AN BÌNH
----------------------------
 ĐỀ CHÍNH THỨC
ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 6
NĂM HỌC 2016- 2017
MÔN: TIẾNG ANH 6
Thời gian thi: 150 phút - Không kể thời gian giao đề
I. Chọn từ có phần gạch chân có cách phát âm khác. (2,5 đ)
1. A. boots	B. toothpaste	C. food	D. flood
2. A. watches 	B. brushes 	C. classes 	D. lives
3. A. their 	B. math 	C. thing 	D. theater
4. A. station 	B. intersection 	C. question 	D. invitation
5. A. teacher 	B. children 	C. lunch 	D. chemistry
6. A. answer 	B. travel 	C. plan	D. bank
7. A. teacher 	B. repeat 	C. year 	D. meat
8. A. park	B. warm	C. farm 	D. car
9. A. jog	B. one	C. box 	D. doctor
10. A. house 	B. about 	C. country 	D. mouse
II. Hoàn thành mỗi câu bằng cách chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D. (2,5 đ)
1. ................. is your name? 
A. How 	B. What 	C. Where 	D. That
2. Where .. you live?
A. are 	B. am 	C. is 	D. do
3. Nam usually...................... music.
A. listens to 	B. is listening 	C. hears 	D. is he...metimes we go to the cinema (about once a week), and sometimes we just go for a walk.My favorite 
subjects at schools are Math and English but I don’t like geography.
What about you? Please write to me.
Best wishes,
Nam
1. Where does Nam live?
2 . How does he go to school?
3. Which sports does he play?
4. How often do Nam and his friends go to the cinema?
5. What are Nam’s favorite subjects?
VI. Đọc đoạn văn sau đó chọn một đáp án đúng để điền vào mỗi chỗ trống. (2,5 đ)
I live in a house near the sea. It is ...(1)... old house, about 100 years old and ...(2)... very small. There are two bed rooms upstairs ...(3)... no bathroom. The bathroom is down stairs ... (4)... the kitchen and there is a living room where there is a lovely old fire place. There is a garden ...(5)... the house. The garden ...(6)... down to the beach and in spring and summer ...(7)... flowers everywhere. I like alone ...(8)... my dog, Rack, but we have a lot of visitors. My city friends often stay with ...(9)... I love my house for ... (10)... reasons the garden, the flowers in summer, the fee in winter, but the best thing is the view from my bedroom window.
1. A. a 	B. an 	C. the 	D. any
2. A. It's 	B. It 	C. There's 	D. They're
3. A. and 	B. or 	C. but 	D. too
4. A. between 	B. next 	C. near to 	D. next to
5. A. in front 	B. front of 	C. of front in 	D. in front of
6. A. go 	B. going 	C. goes 	D. in goes
7. A. there are 	B. they are 	C. these are 	D. those are
8. A. for 	B. of 	C. on 	D. with
9. A. me 	B. I 	C. my 	D. I'm
10. A. a 	B. any 	C. many 	D. a lot
VII. Viết lại các câu sau, bắt đầu bằng từ cho trước. (2,5 đ)
1. Does Phong’s school have forty classrooms?
- Are ...?
2. The Mekong river is longer than the red river.
- The red river ...
3. What is the width of the Great wall?
- How ..?
4. Phuong has a brother, Nam.
- Phuong is 
5. My father usually drives to work.
- My father usually goes ...............
6. What does your father do?	
- ......................
7. don’t/ I/ often/ go/ with/ swimming/ friends/ my / ./
 ...
8. Huy/ an/ reading/ English book/ at present/ is/ ./
 ..
9. I/ going/ visit/ Ha Long Bay/ this summer vacation/ to/ am/ ./ 
..
10. coffee/ of/ like/ you/ a/ Would/ cup/ ?/
..
==========THE END==========
(Thí sinh không được phép dùng bất cứ tài liệu nào, kể cả từ điển.)
ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM THI
SECTION A: PHONETICS
I. (2,5 đ) Mỗi đáp án đúng cho 0,25 điểm.
1.
D
2.
D
3.
A
4.
C
5.
D
6.
A
7.
C
8.
C
9.
B
10.
C
SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR
I. (2,5) Mỗi đáp án đúng cho 0,25 điểm.
1. B
2. D
3. A
4. C
5. A
6. C
7. A
8. B
9. D
10. C
II. (2,5) Mỗi đáp án đúng cho 0,25 điểm.
1.
is raining 
2.
rains
3.
does your son usually have 
4.
eats
5.
is listening
6.
speak
7.
eat
8.
am going to invite
9.
are playing 
10.
is coming
III. (2,5) Mỗi đáp án đúng cho 0,5 điểm.
1.
Teacher
2.
Careful
3.
unhappy
4.
beautiful
5.
oldest
SECTION C: READING
I. (2,5) Mỗi đáp án đúng cho 0,25 điểm.
1. He lives in a house (with his parents).
2. He rides to school every morning.
3. He plays soccer.
4. They (sometimes) go to the cinema about once a week.
5. His favorite subjects are Math and English.
II. (2,5) Mỗi đáp án đúng cho 0,25 điểm.
1.
B
2.
A
3.
C
4.
D
5.
D
6.
C
7.
A
8.
D
9.
A
10.
C
SECTION D: WRITING
I. (2,5) Mỗi đáp án đúng cho 0,25 điểm.
1. Are there forty classrooms in Phong’s school?
2. The Red river is not so long as the Me Kong river./ The Red river is shorter than the Me Kong river.
3. How wide is the Great Wall?
4. Phuong is Nam’s sister.
5. My father goes to work by car.
6. What is your father’s job?
7. How much is a bowl of noodles?
8. He often goes to school on foot.
9. How long is this river?
10. That is Nam’s book.
II. (2,5) Mỗi đáp án đúng cho 0,5 điểm.
There is a small yard in front of Lam’s house.
You can play games in the afternoon, but you must do your homework in the evening.
Lan usually ride

File đính kèm:

  • docxde_thi_chon_hoc_sinh_gioi_mon_tieng_anh_lop_6_truong_thcs_an.docx