Đề kiểm tra Học kì I Tiếng Anh Lớp 10 thí điểm năm 2020 - Trường THPT chuyên Bảo Lộc

PHONETICS

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. (0.4 pt)

1. A. statement                        B. talent                      C. invent                    D. movement 

2. A. exchange                        B. lengthen                  C. dangdut                  D. training

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. (0.2 pt)

3. A. submarine                       B. principle                  C. evidence                 D. passionate

LEXICO-GRAMMAR

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. (0.4 pt)

4. Elsa keeps pestering her mother buying her a toy guitar.

            A         B                                 C                     D

5. At present Mary washes her clothes. She often washes the clothes on Sundays.

      A                           B                                                               C               D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions (1.2 pts)

6. I didn't like them because they ________________________.

A. have always complained                                        B. had always complained                  

C. always complain                                                     D. were always complaining

7. Mr. David has to work hard to earn enough money __________he is the breadwinner of his family.

A. yet                                      B. but                          C. because                   D. or

8. The assignment on Business Management is so ________. Can you help me?

A. confused                            B. confusing                C. frightening              D. frightened

9. The elderly in Western countries usually choose to live in a/an _______if they cannot look after themselves, instead of living with their children.

A. orphanage                           B. nuclear family        C. community             D. nursing home

docx 9 trang Lệ Chi 20/12/2023 1280
Bạn đang xem tài liệu "Đề kiểm tra Học kì I Tiếng Anh Lớp 10 thí điểm năm 2020 - Trường THPT chuyên Bảo Lộc", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

Tóm tắt nội dung tài liệu: Đề kiểm tra Học kì I Tiếng Anh Lớp 10 thí điểm năm 2020 - Trường THPT chuyên Bảo Lộc

Đề kiểm tra Học kì I Tiếng Anh Lớp 10 thí điểm năm 2020 - Trường THPT chuyên Bảo Lộc
SỞ GDĐT LÂM ĐỒNG
TRƯỜNG THPT CHUYÊN BẢO LỘC
(đề gồm có 4 trang)
KIỂM TRA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2019 – 2020
Môn: TIẾNG ANH 10 (Chương trình thí điểm) 
Thời gian làm bài: 45 phút (không kể thời gian phát đề)
Mã đề: 135
Họ tên HS: Lớp:.Số báo danh:.Phòng thi:.
ĐIỂM
CHỮ KÝ GIÁM KHẢO
SỐ PHÁCH
BẰNG SỐ
BẰNG CHỮ
GK1
GK2
PHONETICS
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. (0.4 pt)
1. A. statement	B. talent	C. invent 	D. movement 
2. A. exchange 	B. lengthen	C. dangdut	D. training
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. (0.2 pt)
3. A. submarine	B. principle	C. evidence	D. passionate
LEXICO-GRAMMAR
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of th...OLOGY
One of Berlin’s most popular museums is the Museum of Technology. The building itself is of historical interest, as (1) __________ of it used to belong to the local railway. 
Apart from transport, the museum examines a mix of technology through the ages. You can explore rooms full of historic printing presses, old TVs, radios, cameras, (2) __________ instruments, telephones and much more. There’s a fine collection of planes through the ages and a model of one of the world’s first computers. The original was built by Konrad Zuse in 1938.
The museum is divided into fourteen departments, (3) __________ currently only exhibit about a quarter of the things they own. Almost every department has (4) __________ and activities that make learning about technology fun. Visitors can use a printing press, make paper, or watch how a suitcase is made. Children can even take a sailing lesson without leaving the museum!
LIBRARY
There is an excellent library at the Museum of Technology, which is open to the public, although you must apply (5) __________ and should check opening hours. 
1. A. piece	B. division	C. section 	D. part
2. A. scientific 	B. scientist 	C. science 	D. scientists
3. A. what	B. that 	C. which	D. this
4. A. demonstrations	B. advertisements 	C. actions	D. responsibilities 
5. A. on track	B. at least	C. in time	D. in advance
Answers: 
1.
2.
3.
4.
5.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. (1 pt)
In the 1960s, The Beatles were probably the most famous pop group in the whole world. Since then, there have been a great many groups that have achieved enormous fame, so it is perhaps difficult now to imagine how sensational The Beatles were at that time. They were four boys from the north of England and none of them had any training in music. They started by performing and recording songs by black Americans and they had some success with these songs. ...getting up early. (STAND)
=> She 	
4. In the middle of our sleep, there was a knock at the door. (using past continuous)
=> When	
PART 2: In 100 to 120 words, write a paragraph on the benefits of using smart phones, using the following ideas as cues. (1.2 pts)
- Allow constant contact
- Provide a convenient way to find information
- Provide a way to entertain 
LISTENING 
PART 1: Look at the six sentences for this part. You will hear a conversation between a boy, Carl, and a girl, Susanna, about a school concert. Decide if each sentence is True (T) or False (F). (0.8 pt)
1.___________Susanna feels shy about playing her violin in public. 
2.___________Carl and Susanna share the same opinion about practising their instruments regularly.
3.___________Susanna's parents refuse to allow her to give up violin lessons.
4.___________Susanna thinks she would enjoy working in another country.
Answers:
1.
2.
3.
4.
PART 2: You will hear someone interviewing a woman called Josie on a food programme. Fill in the blanks NO MORE THAN ONE WORD AND/OR A NUMBER. (0.8 pt)
1. Josie’s parents preferred cooking _______ that were simple to prepare.
2. Josie worked with a top _________ after she completed the course at college successfully. 
3. Josie was asked to write a review of a __________ called Veggie. 
4. Josie plans to set up her own ________.
Answers:
1.
2.
3.
4.
	___THE END___
SỞ GDĐT LÂM ĐỒNG
TRƯỜNG THPT CHUYÊN BẢO LỘC
 ĐÁP ÁN
KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KÌ 1 
NĂM HỌC 2019 – 2020
Môn: ANH Lớp: 10 (CT Mới) 
Thời gian làm bài: 45 phút
Mã đề: 135
PHONETICS
COMMUNICATION
Answers: 0.2 X 12
1. C
2. A
3. A
4. C
5. B
6. D
7. C
8. B
9. D
10. C
11. B
12. D
READING
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks (1 pt)
THE BERLIN MUSEUM OF TECHONOLOGY
0.2 X 5
1. D
2. A
3. C
4. A
5. D
Read the following passage and m

File đính kèm:

  • docxde_kiem_tra_hoc_ki_i_tieng_anh_lop_10_thi_diem_nam_2020_truo.docx